Login

Hvordan kjøpe bitcoin?

Nå har du kanskje lest om hva bitcoin er, og er nysgjerrig på potensialet og ønsker å kjøpe. Men hvordan?

Bitcoin kan kjøpes på børser som MiraiEx, direkte fra andre eller gjennom ulike handelsplasser.
Du kan kjøpe bitcoin på flere ulike måter; du kan bruke kontanter (noe som er lite anbefalt), kort, bankoverføringer, direkte innskudd med Open Banking du kan til og med bruke annen kryptovaluta, det kommer an på hvem du kjøper fra og hvilke handelsplasser du har tilgang til.

Første steg er å opprette en wallet (lommebok) for å oppbevare dine bitcoin eller satoshi (som er mindre deler av en bitcoin, tilsvarende øre til den norske kronen). Dette kan være en online lommebok (som del av en børsen eller gjennom en selvstendig leverandør), desktop wallet (lommebok på din pc), mobile wallet (lommebok i app på mobilen) eller hardware og paper wallet. Du kan finne mer informasjon om ulike typer lommebøker og tips til hvordan man bruker dem her.
Det viktigste, uavhengig av hvilken type lommebok du velger, er å sørge for å holde dine private keys (private nøkler) og/eller passord trygge. Hvis du roter bort den private nøkkelen, risikerer du at uvedkommende får tilgang og i verstefall mister du tilgang til kryptovalutaen du har lagret der.
PS. Alle våre kunder får tildelt personlige lommebøker automatisk ved registrering, og du kan lese mer om hvordan vi sikrer kryptovaluta i MiraiEx.

Hvis du ønsker å kjøpe bitcoin og andre kryptovaluta finnes det mange kryptovalutabørser å velge mellom, med varierende grad av likviditet og sikkerhet. Det kommer stadig nye børser, samtidig som andre legges ned. På samme måte som med lommebøker, anbefaler vi deg å gjøre grundige undersøkelser før du velger hvilken børs du vil benytte. Kanskje er du heldig nok til å ha flere børser å velge mellom, eller kanskje det bare er en eller to som er tilgjengelig, avhengig av hvor i verden du holder til.
På grunn av økt fokus på kundekontroll og reguleringer som hvitvaskingsloven, krever flere børser verifisert identifikasjon for å opprette konto. Dette innebærer ofte at du må sende et bilde av passet ditt eller annen identifikasjon, og noen ganger bevis på din adresse ved fremleggelse av fakturaer. Hos oss kan du komme i gang på noen få minutter, uten å måtte sende bilde av pass/ID eller faktura!

De fleste børser aksepterer betaling via bankoverføringer eller kort, og noen er villige til å akseptere Paypal overføringer. Ved sending og mottak av kryptovaluta på tvers av børser må du vanligvis betale et gebyr for hver transaksjon, som inkluderer kostnaden for å bruke bitcoin nettverket. En bitcoin transaksjon kan ta alt fra noen få minutter til et par dager å prosessere, avhengig av hvor mye trafikk det er i nettverket og hvor mye gebyr du er villig til å betale for din transaksjon.

Hvis du foretrekker å kjøpe bitcoin direkte av enkeltindivider, kan plattformer som for eksempel LocalBitcoins hjelpe deg å finne personer som ønsker å selge bitcoin i nærheten av deg. LibertyX lister opp butikker i hele USA som kan brukes for å bytte kontanter for bitcoin. Det finnes også "bitcoin automater" rundt i verden som sender bitcoin til din lommebok i bytte mot kontanter. De fungerer i likhet til vanlige bankautomater – hvor man setter inn kontanter, fremviser QR koden til sin wallet, og det tilsvarende beløpet i bitcoin sendes til din lommebok. Det finnes dessverre ingen slike i Norge enda, og du kan se hvor slike automater befinner seg i verden på for eksempel Coinatmradar.

Connect with us

Norsk