Kryptovalutaer tlgjengelig på firi: Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP

Hvordan Firi vurderer listing av nye kryptovalutaer

Vi får mange spørsmål om hvilke nye kryptovalutaer vi kommer til å liste hos oss, samt spesifikke forespørsler om kryptovaluta som folk ønsker vi skal liste. Når vi spurte våre følgere om hva de ønsker seg fra Firi fremover var listing av nye kryptovalutaer blant topp 3. Å få inn flere kryptovalutaer på plattformen er definitivt noe vi ønsker å få til! Likevel trenger vi å gjøre noen vurderinger rundt den enkelte kryptovalutaen før vi kan liste denne. Vi skal prøve å utdype dette litt mer her.

Nye kryptovalutaer på firi?

Hvilke nye kryptovalutaer som blir lagt til hos oss vurderes ut i fra flere faktorer.

Det første er at det må være seriøse prosjekter, som kommer til å bli værende og som nordmenn har en vedvarende interesse for. En del kryptovalutaer er populære en kort periode, kanskje på grunn av hype i sosiale medier, men så dør interessen etter en stund og folk flytter seg til andre ting.

De prosjektene som er seriøse og mer etablerte har gjerne et community som driver prosjektet fremover og som skaper interesse som varer. Vi er her for våre kunder, og om etterspørselen for en kryptovaluta er høy, vurderer vi selvfølgelig å legge den til. Men vi trenger altså å gjøre en vurdering rundt om denne interessen vil vare.

Det teller også positivt om vi har folk som ønsker å være market-makers og skape likviditet i markedet. Dette er nemlig viktig for at markedet skal fungere bra. Dette er den andre faktoren vi ser på. Hvis handelsvolumet er for lavt på en coin vil det være vanskeligere for deg som kunde å få fylt ordrene dine raskt og til gode priser.

Generelt sett mener vi at det er viktig å ha god likviditet i markedene, slik at du kan kjøpe og selge større volum med lav spread. Vi ser på dette som viktigere enn å ha mange markeder hvor du ikke får kjøpt/solgt til konkurransedyktige priser.

Du kan lese mer om market-making, boter og handel via API her. Du kan også godt kontakte oss om du er interessert i å market-make for en bestemt kryptovaluta.

Til slutt må vi alltid undersøke hvordan listing av nye coins løses med tanke på hvitvaskingsloven, som alle finansforetak må forholde seg til. Når vi vurderer en ny kryptovaluta må vi dermed ta en runde med vår compliance avdeling.

Hvilke nye coins kommer firi til å liste?

Vi skulle gjerne kunne svare på dette. Vi kommer til å legge til en rekke nye kryptovalutaer men kan dessverre ikke avsløre noen konkrete planer om listing av coins.

Om du har noen ønsker er det bare å gi oss en lyd, enten via [email protected] eller i vår chat når du er logget inn.

Vi anbefaler deg også å følge med på oss i sosiale medier da vi kommer til å informere om listing av nye coins der.

Twitter: @firiapp

Facebook @firiapp


18/02/2022