ExchangeBlogLogin

Skatt på handel av kryptovaluta

Øyvind Kvanes - 27/04/2020

Har du handlet bitcoin og andre kryptovalutaer skal dette rapporteres inn på skattemeldingen din hvert år. Vi ønsker å gjøre dette enklest mulig for våre kunder, både for de som vil beregne det selv og de som vil bruke tredjepartsløsninger for å forenkle prosessen. Dette er en oversikt over hvilke muligheter som finnes.

Før du går i gang, anbefaler vi at du leser Skatteetatens guide til skatt på virtuell valuta. Husk at skattemeldingen for formues og inntektsskatt for lønnstakere og pensjonister har leveringsfrist 30. april.

For dårlig tid?

Det er mulig å søke om utsettelse av fristen for å levere skattemeldingen, men da må du huske å søke før den ordinære fristen (30. april). Utsettelse utover 30 dager innvilges ikke. Dersom det innvilges utsettelse kan du ikke forvente å få skatteoppgjøret i juni. Du kan lese mer om dette og søke om utsettelse hos Skatteetaten her.

Glemt å innberette kryptovaluta på skattemeldingen tidligere?

Har du glemt å melde inn kryptovaluta på skattemeldingen anbefaler vi at du retter på dette. Du kan endre på feil eller mangler i skattemeldingen helt tilbake til 2016 ved å sende inn en endringsmelding. Les mer om hvordan du gjør dette hos Skatteetaten.

CSV-eksport av transaksjoner

Om du ønsker å beregne skatten og rapportere inn alt selv, er CVS-eksport en måte å gjøre det på. Du finner denne muligheten på siden for CSV-eksport under innstillinger. Her kan du eksportere alle transaksjoner du har hatt hos oss, år for år. Transaksjonene knyttes sammen til handler ved å bruke verdien for match_uuid. Du kan også få en eksport av handler og ordre på samme sted.

API-eksport av transaksjoner

Vi har et endepunkt hvor du kan eksportere alle transaksjoner via vårt API. For å benytte dette må du først opprette en API-nøkkel på siden for API under innstillinger. Du trenger kun å ha “read” valgt under “permissions” for nøkkelen, det vil være standard for nye nøkler du oppretter. Det vil si at om du deler denne nøkkelen med tredjeparter gir du dem kun tilgang til å lese data fra kontoen din, de kan ikke gjennomføre handler eller gjøre endringer. Du finner informasjon om endepunktet i vår API-dokumentasjon.

Kryptosekken

Kryptosekken.no er en tjeneste utviklet i Norge spesielt for det norske skattesystemet. De gir deg alt du trenger til skattemeldingen, inkludert vedlegg og forklaringer. De støtter API-import av alle transaksjoner fra MiraiEx, så det er enkelt å få alt ferdig utregnet til levering ved bruk av deres tjenester, både for gammel og ny temabasert skattemelding.

CoinPanda

CoinPanda.no er en annen tjeneste som støtter import av transaksjoner fra MiraiEx, både handler, overføringer og inntekter, slik som våre bonuser. Her skjer også import ved bruk av vårt API og du får skatten ferdig regnet ut til levering av skattemeldingen.

Ta kontakt

Gi oss gjerne beskjed om du kjenner til andre tjenester som støtter import av transaksjoner fra MiraiEx for utregning av skatten. Ta kontakt om du har spørsmål angående våre tjenester, om det gjelder skatt anbefaler vi å ta kontakt med Skatteetaten.

Connect with us

Norsk