Eldre mann på mobil

Sparer til pensjon i kryptovaluta: - Skaper både spenning og trygghet

Yrkessjåfør Roger (55) sparer til pensjon i både fond, aksjer og kryptovaluta, og innrømmer at det er sistnevnte som engasjerer mest. - Å spare i krypto skaper spenning i hverdagen, samtidig som det gir en trygghet med tanke på fremtiden, forteller mannen fra Ålesund.

Firi tilbyr produktet Kryptosparing. Her kan du lese mer om dette og andre tips til sparing og investering i krypto.

Til tross for at det er over ti år til Roger (til høyre i bildet over) er pensjonist, så har han allerede smugstartet pensjonisttilværelsen på bobiltur i Hardanger sammen med kona, broren og svigerinnen.

- Drømmen min er å fortsette med akkurat dette når jeg blir pensjonist. Å kunne leve livet og kose meg gløgg ihjel uten å måtte snu på hver krone. Jeg har også et barnebarn jeg vil skjemme vekk, og håper det blir flere med tiden, sier bestefaren.

Pensjonen realisert av Firi

For å oppnå pensjonistdrømmen har Roger satset på kryptovaluta, noe han ble interessert i da sønnen hans introduserte ham for det for flere år siden. Han innrømmer at han i begynnelsen ikke hadde så mye kontroll på sin egen investering.

- Det var sønnen min som hadde kontroll på investeringen min den gang, men dette endret seg da Firi, en norsk handelsplattform for kryptovaluta, ble lansert og jeg flyttet midlene mine dit. Jeg valgte Firi først og fremst fordi det er et norsk selskap som er registrert hos Finanstilsynet, noe som føles veldig trygt.

Videre forteller Roger at det en stor fordel at Firi har en brukervennlig app som gjør det enkelt å være kryptovalutainvestor.

- Nå kan jeg bare åpne appen og se hvordan det går med investeringen min. Jeg kjøper litt krypto hvis jeg får lyst til det, og selger hvis jeg føler det er riktig. Alt er så enkelt og greit. Til og med foreldrene mine på 82 og 86 år bruker Firi og har kjøpt både bitcoin og ethereum. De sjekker status hver eneste dag, og kryptovaluta har blitt et vanlig samtaletema i kaffebesøkene.

Verver broren

Broren til Roger, Frank (60), har også lenge vurdert å kjøpe kryptovaluta, og synes nå det er på tide å hoppe i det. Han har nettopp mottatt en vervelenke fra Roger, og er i full gang med å registrere seg på Firi med Vipps.

- Bedre sent enn aldri! Jeg har hørt mye positivt om Firi fra både familie og bekjente, og nå ønsker jeg å prøve selv, sier han.

Verveprogrammet til Firi gjør at Frank kan teste ut kryptovaluta uten å måtte investere noe selv. Han kan tjene bonuser opptil 200 kroner i diverse kryptovaluta, samtidig som at Roger tjener 100 kroner i bitcoin på å verve ham.

- Som nybegynner er det fint å kunne teste ut kryptovaluta på en sikker måte uten å risikere å tape noe. Men husk da, Frank, du må ikke investere mer enn du har råd til å tape, advarer broren.

Selv har Roger hatt god avkastning, men han er fullstendig klar over at investering i kryptovaluta innebærer høy risiko.

- Å spare i krypto skaper spenning i hverdagen, samtidig som det gir en trygghet med tanke på fremtiden. Jeg hadde jo ikke investert i kryptovaluta hvis jeg ikke hadde hatt troen på at det vil gå oppover, avslutter han.

Les mer her om tips for langsiktig investering og sparing i kryptovaluta.

18/05/2021